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남도 식재료의 재발견…스타 셰프들이 선보이는 미식 향연

오는 26일까지 남도국제미식산업박람회 ‘남도 미식 레스토랑’ 운영
정지선·미카엘·니시무라 다카히토·남준영·오세득·임희원 셰프 참여

박인석 기자 newscheaner@kakao.com
2025년 10월 07일(화) 09:41
남도미식레스토랑 / 사진제공=전라남도
[전남=뉴스채널] newscheaner@kakao.com

【남도국제미식산업박람회 사무국장 홍양현, 운영부장 김만수 070-7703-0168】

남도국제미식산업박람회 사무국은 ‘2025 남도국제미식산업박람회’ 기간인 오는 26일까지 목포문화예술회관 미식이벤트존에서 ‘남도 미식 레스토랑’을 운영한다고 밝혔다.

‘남도 미식 레스토랑’은 국내외 유명 셰프 6명이 남도의 제철 식재료를 활용해 개발한 특별 메뉴를 선보이며 관람객들에게 새로운 미식 경험을 제공하는 프로그램이다.

8일에는 미디어와 SNS에서 인기를 얻고 있는 ‘흑백요리사’ 정지선 셰프팀이 전남의 청정 식재료로 만든 딤섬을 선보였다.

불가리아 출신 스타 셰프 미카엘 팀은 오는 12일까지 참여해 남도의 식재료로 양 족발, 미트볼 스테이크 등 서양식 메뉴를 재창조해 색다른 맛을 전한다.

이어 14~19일에는 일본에서 퓨전 라면으로 미슐랭 1스타를 받은 니시무라 다카히토 셰프와 동남아 음식을 선보이는 남준영 셰프, 21~26일에는 인기 프로그램 ‘흑백요리사’ 출연자인 오세득·임희원 셰프가 남도 식재료를 활용한 창의적인 메뉴로 관람객을 맞는다.

홍양현 사무국장은 “스타 셰프들의 참여로 남도 식재료가 한층 세련되고 다채롭게 표현될 것”이라며 “이번 레스토랑을 통해 남도 식재료의 우수성을 널리 알리고 산업적 가치도 높이길 기대한다.”고 말했다.

또한 박람회 홍보대사인 정관 스님이 9일 오후 2시 미식이벤트존 무대에서 ‘미식 명상’ 프로그램을 진행한다.

음식과 마음을 연결하는 명상 시간을 통해 관람객들은 식사를 넘어선 특별한 미식 경험을 할 수 있다.

‘2025 남도국제미식산업박람회’는 전남의 청정 자연과 손맛이 어우러진 남도미식의 가치와 산업적 가능성을 바탕으로 승인된 국내 최초 미식테마 국제행사로, 오는 26일까지 목포문화예술회관 일원에서 열린다.
남도미식레스토랑 / 사진제공=전라남도




Press Release
Rediscovering Namdo Ingredients: A Culinary Feast by Star Chefs“Namdo Gourmet Restaurant” at the Namdo International Gastronomy Industry Expo Runs Until October 26Featuring Star Chefs: Jeong Ji-seon, Michael, Takahito Nishimura, Nam Jun-young, Oh Se-deuk, and Lim Hee-won
【Namdo International Gastronomy Industry Expo Secretariat: Director Hong Yang-hyun, Operations Manager Kim Man-su ☎ +82-70-7703-0168】
The Secretariat of the Namdo International Gastronomy Industry Expo announced that it will operate the “Namdo Gourmet Restaurant” at the Gastronomy Event Zone of the Mokpo Culture &Arts Center until October 26, during the 2025 Namdo International Gastronomy Industry Expo.
The “Namdo Gourmet Restaurant” is a special program where six renowned chefs from Korea and abroad present innovative dishes created with seasonal ingredients from the Namdo region, offering visitors a fresh and unique gastronomic experience.
On October 8, the popular “Black &White Chef” team led by Chef Jeong Ji-seon, known for their strong media and social media presence, showcased dim sum made with fresh ingredients from Jeollanam-do’s pristine natural environment.
Chef Michael, a celebrity chef from Bulgaria who has expressed his love for Korea, will participate until October 12, presenting Western-style dishes such as braised lamb trotters and meatball steak reimagined with Namdo ingredients to offer a distinctive culinary experience.
From October 14 to 19, Chef Takahito Nishimura, a Michelin one-star chef famous for his fusion ramen in Japan, and Chef Nam Jun-young, known for his vibrant Southeast Asian cuisine, will take the stage. From October 21 to 26, “Black &White Chef” stars Chef Oh Se-deuk and Chef Lim Hee-won will delight visitors with creative menus featuring Namdo’s local ingredients.
Expo Director Hong Yang-hyun stated,
“With the participation of star chefs like Jeong Ji-seon and Michael, Namdo’s local ingredients will be expressed in a more refined and diverse way. We hope this restaurant will highlight the excellence of Namdo’s ingredients and enhance their industrial value.”
In addition, the Expo’s honorary ambassador, Venerable Monk Jeonggwan, will host a special program titled “Culinary Meditation” at the Gastronomy Event Zone stage at 2 p.m. on October 9.This program connects food and mindfulness, allowing visitors to enjoy a deeper culinary experience that goes beyond a simple meal.
The 2025 Namdo International Gastronomy Industry Expo, the first internationally recognized gastronomy-themed event in Korea, celebrates the value and industrial potential of Namdo’s authentic flavors combined with the region’s pristine nature.The Expo runs until October 26 at the Mokpo Culture &Arts Center and surrounding venues.
박인석 기자 newscheaner@kakao.com
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